ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

طرح مفهومی اولین هواپیمای مافوق صوت مسافربری با سوخت هسته‌ای به ثبت رسید

اخیراً «اسکار وینالز» یکی از طراحان معروف اسپانیایی صنعت هوانوردی از طرح مفهومی یک هواپیمای مافوق صوت رونمایی نمود که به ادعای او قادر است با سرعت ۱۸۵۲ کیلومتر بر ساعت پرواز کرده و مسیر ...

امین قیاسی
نوشته شده توسط امین قیاسی | ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ | ۰۸:۳۰

اخیراً «اسکار وینالز» یکی از طراحان معروف اسپانیایی صنعت هوانوردی از طرح مفهومی یک هواپیمای مافوق صوت رونمایی نمود که به ادعای او قادر است با سرعت ۱۸۵۲ کیلومتر بر ساعت پرواز کرده و مسیر لندن تا نیویورک را تنها در ۳ ساعت طی کند. البته به گفته‌ی وی ۱۰ تا ۱۵ سال زمان لازم است تا این وسیله‌ی نقلیه تولید شود.

این طرح مفهومی قصد دارد نسل جدیدی از پرواز‌های مسافرتی را به ارمغان آورد که از سرعتی ما صوت فوق بهره‌مند بوده و علاوه بر آن به محیط زیست نیز آسیب نزنند.

این هواپیما که از لحاظ ظاهری به سفینه‌های فضایی فیلم‌ها‌ی علمی-تخیلی شباهت دارد، می‌تواند به سرعت ۱.۵ ماخ (معادل ۱۸۵۲ کیلومتر بر ساعت) برسد. در صورت تحقق چنین مطلبی، هواپیمای یاد شده می‌تواند زمان سپری شده برای هر سفر را به نصف برساند. برای مثال با استفاده از این روش، مسافران خواهند توانست مسیر هوایی لندن تا نیویورک را تنها در ۳ ساعت سپری کنند.

هواپیما‌ی مذکور Magnavem نام دارد که به گفته‌ی سازنده‌‌اش پرنده‌ی بزرگ معنی می‌دهد و به لطف استفاده از انرژی هسته‌ای قرار است هیچگونه گاز کربنی تولید نکند. وینالز قصد دارد در هواپیما‌ی یاد شده یک راکتور همجوشی فشرده (CFR) تعبیه کند و با استفاده از آن حجم بسیار زیادی از انرژی الکتریکی را برای هواپیما فراهم آورد، بدون آنکه به محیط زیست آسیب وارد کند.

همجوشی هسته‌ای، درواقع فرآیندی است که در ستاره‌ی خورشید رخ می‌دهد و راکتور‌های همجوشی فشرده این فرآیند را در یک مخزن مغناطیسی تکرار کرده تا انرژی آزاد شده از مولکول‌های هیدروژن را کنترل کرده و آن را ذخیره کنند.

Magnavem به ادعای سازندگانش خواهد توانست بیش از ۵۰۰ نفر مسافر را به مقصد برساند و به لطف تکنولوژی‌های به کار رفته در این هواپیما، انرژی مورد نیاز خود را با سرعت بسیار بالا تامین کند. حتی می‌توان از انرژی پلاسمای تولید شده برای کنترل هواپیما یا سیستم هوش مصنوعی‌اش استفاده نمود.

این وسیله‌ی نقلیه هوایی را به لحاظ تئوری می‌توان همین امروز ساخت اما وینالز معتقد است که تکنولوژی‌های مورد نیاز برای استفاده در این هواپیما هنوز در مراحل اولیه قرار دارند و به همین علت ۱۰ تا ۱۵ سال زمان لازم است تا تولید چنین هواپیمایی ممکن شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • s.s.b
    s.s.b | ۱۴ اسفند ۱۳۹۶

    چنتا اشکال عمده هست به این راحتیا حل نمیشه اول راکتور هم جوشی ساخته نشده رو زمین چه برسه راکتور قابل حمل مثل اینهایی که در زیر دریایی اتمی یا ناو هواپیما بر استفاده میشه ساخته بشه درسته که راکتور گداخت هسته ای کوچتر شدند ولی برای تبدیل انرژی به برق نیازه اب زیادی حمل کنه اب رو بخار کنه و یک توربین به حرکت در بیاره این هواپیما نمیتونه مقادیر زیادی اب ببره و این خیلی وزنشو سنگین میکنه بمبای هم جوشی هسته ای کلا رادی اکتیو چندانی ندارند ولی معلوم نیست راکتورش این قدر پاک باشه مشکل بعدی مقاومت کم موادی که در صنعت هواپیما استفاده میشه با یک سقوط هواپیما معمولا تکه تکه میشه و این اتفاق برا این هواپیما فاجست راه حل اینه هواپیما رو با مواد نانویی درست کنند مثلا گرافین 250 برابر فلز مقاومه تولید مواد نانویی خودش یک چالش مهمه و اشکال اخر حجم بالای کابلی هست این انرژی از راکتور به موتورها بفرسته خیلی هواپیما رو سنگین میکنه

  • erfun
    erfun | ۱۴ اسفند ۱۳۹۶

    مگه راکتور هم جوشی ساخته شده؟

  • molavy
    molavy | ۱۴ اسفند ۱۳۹۶

    آی کیو چندین. یک عکس نشون میدید بعد چی عنوان میزنید

  • Tiger
    Tiger | ۱۴ اسفند ۱۳۹۶

    از انرژی هسته ای هم میشود در خودروهای الکتریکی استفاده کرد و مسافت های فوق العاده زیاد را با یکبار سوخت گیری هسته ای پیمود،ولی خب همانطور که گفته شده،به دو دلیل عمده اینکار را انجام نمیدهند.
    اول اینکه در تصادف خودرو،احتمال نشتی مواد رادیواکتیو هست.
    دوم اینکه بسیاری از کارخانه های تولید باتری و از همه مهمتر پالایشگاه ها تعطیل و ورشکست میشوند.

مطالب پیشنهادی