رییس اتاق بازرگانی تهران: باید برای رشد اقتصاد کشور با جهان ارتباط برقرار کنیم
نخستین مجمع هماهنگی بخش خصوصی با حمایت مجموعه رقابتهای تخصصی «فنآورد» در سالن اجلاس سران برگزار شد. رییس اتاق بازرگانی تهران در این نشست اعلام کرد که اقتصاد کشور باید نگاهی جهانی داشته باشد و مشارکت ...
نخستین مجمع هماهنگی بخش خصوصی با حمایت مجموعه رقابتهای تخصصی «فنآورد» در سالن اجلاس سران برگزار شد. رییس اتاق بازرگانی تهران در این نشست اعلام کرد که اقتصاد کشور باید نگاهی جهانی داشته باشد و مشارکت بخش خصوصی میتواند کمک شایانی به این موضوع داشته باشد تا در اقتصاد جزیرهای رفتار نشود و دیپلماسی خوبی برقرار شود. همچنین در این مجمع اعلام شد که سایت «آزمون استخدام بخش خصوصی شرکتهای صنعتی، تجاری و فناور» بار دیگر فعال شده تا از ۱۰ هزار فرصت شغلی در سومین آزمون بخش خصوصی رونمایی شوند.
«محمد حسین قمری» بنیانگذار فنآورد در ابتدای این مجمع اعلام کرد که در ۴۰ هزار میلیارد تومان صرف آموزش در کشور میشود ولی شرکتهای خصوصی به عنوان حلقه آخر فرایند آموزش و استخدام معمولا نقش چندانی در این پروسه ندارند. قمری اظهار کرد که آنها به عنوان یک شرکت خصوصی قصد دارند تا این خلا را پر کنند و امیدوارند که بخش خصوصی کشور از پتانسیل استارت آپها نهایت استفاده را بکنند.
«مسعود خوانساری» رییس اتاق بازرگانی تهران نیز در ادامه این نشست با اعلام تاسف نسبت به وضعیت و آمار بیکاری در کشور تاکید کرد که ایران پتانسیلهای بسیار جذابی برای اشتغال و تجارت دارد: «هزاران کیلومتر مرز دریایی، همسایه بودن با چندین کشور و داشتن یک بازار ۴۰۰ میلیون نفری از طریق آنها، داشتن ۵۰ عنصر معدنی و داشتن ذخایر نفت و گاز و همچنین چهار فصل بودن کشورمان و بسیاری عناصر دیگر که مغفول باقی ماندهاند.»
خوانساری با اشاره به آمار بالای جوانان دارای تحصیلات آکادمیک اذعان داشت ایران همچنان با پدیده فرار مغزها روبرو است و مهاجرت نخبگان معضلی شده که باید برای آن چارهای اندیشید: «تا به سال گذشته مهاجرت پزشکان نداشتیم چرا که در آمد خوبی داشتند ولی امروزه متخصص ما ۵۰ هزار تومان، معادل چهار دلار ویزیت میگیرد و برای همین به کشورهای همسایه میرود تا ۶۰ دلار ویزیت بگیرد.» به گفته خوانساری زمینه کاری برای جوانان نخبه فراهم نیست و همین موضوع باعث شده که آنها به کشورهای دیگر برای پیدا کردن کار و درآمد مناسب بروند. او به معضلات دیگری نظیر فرار سرمایهگذاران نیز اشاره کرد و گفت:
«از سال ۹۰ به اینور متوسط رشد سرمایهگذاری در کشور منفی بوده و کمتر شخصی، چه داخلی و چه خارجی، حاضر به سرمایهگذاری در مجموعههای مختلف است. هر ایرانی یک و نیم پرونده قضایی در دادگاهها دارد و شاید بتوان گفت مشکلات قانونی و حقوقی متعددی که برای افراد پیش میآید، آنها را از سرمایهگذاری بر حذر داشته است.»
خوانساری تاکید کرد که دولت ماهانه یک میلیون یارانه پنهان به مردم اعطا میند ولی کماکان نارضایتیها وجود دارد چرا که یک جایی در سیستم، کار غلط پیش میرود. او با اشاره به کشورهایی چون سنگاپور و مالزی که تا چند سال پیش هیچ حرفی در اقتصاد نداشتند و حالا تبدیل به اقتصادهای قوی دنیا شدهاند، اذعان داشت که سیاستهای اقتصادی ایران نیز باید دستخوش تغییرات شود: «حتی ترکیه تا همین ۳۰ سال پیش تنها ۴ میلیارد دلار صادرات داشت و امروزه بیش از ۱۷۰ میلیارد دلار صادرات در سال دارد. چه چیزی غلط است که ما نتوانستهایم به اینجا برسیم؟»
رییس اتاق بازرگانی تهران به تقویت چند نکته برای رشد اقتصاد کشور اشاره داشت و گفت: «وحدت و تامین امنیت سرمایهگذار و از بین بردن نگاه سوسیالیستی به اقتصاد کشور در حاکمیت از جمله این موارد است.» خوانساری نکته مهم دیگری را با نام فقدان دیپلماسی سیاسی معرفی نمود و آن را اینگونه تشریح کرد:
«نمیتوانیم جزیرهای عمل کنیم. برای رشد اقتصادمان نیاز داریم تا با جهان صحبت کنیم. بحث جهانی شدن موضوع مهمی است که باید در راستای آن تلاش کنیم و با فضای خارج ارتباط بگیریم. مثلا برای نمونه همین FATF که تمام کشورها به جز ایران و کره شمالی به آن پایبند نبودند را نگاه کنید، نمیتوانیم در این موارد از جامعه جهانی عقب بکشیم و انتظار صادرات و تعامل اقتصادی داشته باشیم. همچنین نباید فراموش کنیم همه کشورهایی که در جهان رشد کردهاند به سرمایهگذار خارجی نیز چشم دوختند. البته که باید در وهله اول سرمایهگذار داخلی را تقویت کنیم و حتی بعد از آن باید به سراغ میلیونها ایرانی مهاجر برویم ولی نباید سرمایهگذار خارجی را برای رشد اقتصاد کشور فراموش کنیم.»
خوانساری استفاده از این فرصتها را غنیمت شمرد و تاکید کرد که استارت آپها و شرکتهای دانش بنیان در این راهها تلاش کردهاند و برای جهانی شدن آنها باید به فکر بهبود اقتصاد ایران باشیم. او باور دارد که داشتن نگاهی جهانی میتواند مشکلات اقتصادی و اشتغال کشور را تا حد زیادی برطرف کند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
متاسفانه به یک سرمایه گذار خارجی به عنوان یک مظنون نگاه میکنند فکر میکنند که همه شون جاسوس هستند. همه رو به چشم خودشون میبینند!