ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ترانزیت عطارد
علمی

چگونه عبور عطارد از مقابل خورشید را تماشا کنیم؟

سیاره عطارد برای اولین بار از سال ۲۰۱۶ از مقابل خورشید عبور خواهد کرد و کل ساکنین کره زمین می‌توانند این اتفاق دیدنی را مشاهده کنند. البته لازم به ذکر است در صورتی که ابزار ...

کورش چایچی
نوشته شده توسط کورش چایچی | ۱۹ آبان ۱۳۹۸ | ۱۱:۰۰

سیاره عطارد برای اولین بار از سال ۲۰۱۶ از مقابل خورشید عبور خواهد کرد و کل ساکنین کره زمین می‌توانند این اتفاق دیدنی را مشاهده کنند. البته لازم به ذکر است در صورتی که ابزار و تجهیزات مناسب ندارید، از نگاه مستقیم به خورشید به منظور مشاهده ترانزیت عطارد بپرهیزید.

ترانزیت به حالتی گفته می‌شود که سیاره‌ای بین زمین و خورشید قرار گیرید. در نتیجه تنها دو سیاره هستند که می‌توانند ترانزیت انجام دهند: عطارد و زهره. اما زهره به دلیل داشتن مداری بزرگ‌تر، ترانزیت خود را ۱۲۱.۵ و ۱۰۵.۵ سال دیگر و در سال ۲۱۱۷ انجام می‌دهد. در حالی که عطارد به دلیل داشتن مدار کوچکتر، در فواصل زمانی کم‌تری ترانزیت انجام می‌دهد.

ترانزیت عطارد

آخرین باری که ترانزیت عطارد مشاهده شده بود به سال ۲۰۱۶ بر می‌گردد و نزدیک‌ترین ترانزیت هم سال ۲۰۲۳ اتفاق می‌افتد. اما علاقه‌مندان به اختر شناسی، می‌توانند روز دوشنبه مورخ ۲۰ آبان، راس ساعت ۱۶:۰۶ دقیقه، این پدیده نادر را مشاهده کنند. مدت ترانزیت عطارد هم حدود ۵.۵ ساعت طول می‌کشد. البته به دلیل زود تاریک شدن هوا، شاید دیدن آن کمی سخت باشد.

برای دیدن این پدیده نیز حتما باید تجهیزات مناسب داشته باشید. تلسکوپ با بزرگنمایی ۵۰ تا ۱۰۰ برابر به همراه فیلتر سولار حتما پیشنهاد می‌شود. در صورتی که تجهیزات مناسب دارید، عطارد را می‌توانید در قالب یک نقطه سیاه رنگ ببینید که قطری معادل ۱/۲۸۳ قطر خورشید دارد. در صورتی هم که تجهیزات مناسب ندارید، بهتر است به رصدخانه نزدیک محل زندگی خود سری بزنید و از آن‌جا این پدیده را مشاهده کنید.

اما پدیده ترانزیت عطارد بسیار مورد توجه اختر شناسان قرار دارد. در قرن ۱۷، دانشمندان از آن برای تشخیص فاصله خورشید تا زمین استفاده کردند. برای این منظور، پدیده فوق از دو نقطه مختلف روی زمین مشاهده شد و سپس با کمک تناسب، فاصله خورشید تا زمین محاسبه شده. از دیگر تلاش دانشمندان برای بهره‌گیری از این پدیده، می‌تواند به استفاده غیر مستقیم از‌ آن به منظور محاسبه نیرو‌های جذر و مد ماه روی امواج دریا اشاره کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی