احتمال کاهش قیمت دوگانه سوزها در بازار خودرو
افزایش قیمت بنزین شاید به گفته دولتمردان تاثیر مستقیمی بر نرخ کلی تورم نداشته باشد اما مسلما تاثیری غیر قابل انکار در رویکرد افراد به استفاده از خودرو خواهد داشت چرا که برای بسیاری از ...
افزایش قیمت بنزین شاید به گفته دولتمردان تاثیر مستقیمی بر نرخ کلی تورم نداشته باشد اما مسلما تاثیری غیر قابل انکار در رویکرد افراد به استفاده از خودرو خواهد داشت چرا که برای بسیاری از اقشار جامعه سهمیه ماهانه ۶۰ لیتری که خود نیز مشمول افزایش 50 درصدی هزینه ها شده است، کافی نیست و طبیعتا پرداخت رقم های هنگفت برای خرید بنزین آزاد نیز با توجه به ثابت ماندن یا حتی کاهش درآمد بسیاری از افراد قابل پرداخت نخواهد بود.
در چنین شرایطی، مسلما استفاده تفریحی از خودرو محدود تر خواهد شد که می تواند به کاهش سفرها برون شهری و حتی درون شهری، کاهش تمایل به خرید خودروهای آفرود و مخصوص طبیعت گردی و کاهش تمایل به خرید خودروهای پر مصرف و قدیمی خود را نشان دهد.
به خصوص که براساس قانون عملا تمامی خودروهایی با عمر بیش از 25 سال فرسوده محسوب شده و در کمال تعجب هیچ سهمیه ای از بنزین 1500 تومانی را دریافت نمی کنند.

از طرف دیگر بسیاری از خودروهای مدرن و جدید نیز ذاتا نیازمند بنزین اکتان بالا (سوپر) هستند که این مورد نیز مشمول قیمت سهمیه ای نمی شود و مالکین چنین خودروهایی ناچار به پرداخت رقم 3500 تومان و یا پذیرش ریسک آسیب دیدن خودروهای خود هستند.
بنابراین می توان حدس زد که بازار خودروهای مدرن و مجهز به موتورهای پیشرفته و توربو نیز بیش از پیش از قیمت بنزین تاثیر می پذیرد و دچار رکود خواهد شد.
در حد وسط خودروهای فرسوده و خودروهای مدرن نیز اوضاع چندان بر وفق مراد نیست. چرا که این دسته از خودروها عملا محصولات تولید داخل هستند که از پیشرانه های قدیمی و پر مصرف برخوردارند و از سوی دیگر بخاطر شدت تحریمها، با افت شدید تولید مواجه شده اند.
بنابراین در میان خودروهای داخلی می توان گفت که تقاضا برای خودروهای کم مصرفی نظیر خانواده پراید، تیبا و پژو 206 افزایش خواهد یافت اما افت تولید و قطع تولید احتمالی- پراید- به کاهش عرضه در زمان افزایش تقاضا منجر می شود که می تواند به رشد قیمت این خودروها در بازار آزاد بیانجامد.

البته براساس آخرین بیانیه های دولت، هیچ تولید کننده ای مجوز افزایش قیمت ندارد و این مساله می تواند مشکلات صنعت خودروسازی کشور را تشدید کند. به خصوص که خودروسازان از بهمن 97 تاکنون مدعی زیان ده بودن تولید و ارزان فروشی خودروها با قیمت های فعلی هستند.
پس در یک جمع بندی می توان گفت که افت قیمت شدید برای خودروهای کلاسیک و آفرودرهای کلاسیک، در کوتاه مدت قابل پیش بینی است. رکود در بازار خودروهای مدرن و لوکس تشدید می شود و احتمال افزایش قیمت در مورد خودروهای داخلی کم مصرف نیز دور از ذهن به نظر نمی رسد.
در خصوص سایر خودروهای داخلی که اساسا پر مصرف محسوب می شوند (نظیر خانواده موتورهای پژو xu7) که بر روی پژو 405، سمند و پارس نصب می شود، افزایش قیمت با شدت کمتری اتفاق خواهد افتاد و این احتمال نیز وجود دارد که برخی از تردد های شخصی به سرویس های حمل و نقل عمومی نظیر تاکسی منتقل شود و این مساله زمینه افزایش قیمت تاکسی های رسمی (که دارای سهمیه بنزین هستند) را نیز فراهم آورد.
در خصوص وانت های سبک نظیر پراید وانت نیز چنین پیش بینی ای امکان پذیر است، چرا که چنین خودرویی ترکیبی از ویژگی های دارا بودن سهمیه بنزین و مصرف سوخت پایین در کنار قابلیت حمل بار را ارائه می دهد و احتمالا از این پس با اقبال بیشتری نسبت به سابق روبرو خواهد شد. این امر می تواند همزمان با کاهش عرضه از سوی خودروساز، به افزایش قیمت پراید وانت در بازار آزاد منجر شود.
همچنین در خصوص خودروهای دوگانه سوز نیز براساس نیاز عمومی و افزایش اقبال مشتریان، افزایش قیمت قابل پیش بینی خواهد بود که البته این افزایش شاید بیش از هر خودرویی، سمند های ef7 اصطلاحا پایه گاز سوز را شامل شود. این درحالیست که امکان تبدیل خودروهای تک سوز بنزینی به انواع دوگانه سوز CNG نیز در کارگاه های استاندارد و رسمی وجود دارد.
احتمال کاهش قیمت دوگانه سوزها در بازار خودرو [به روز رسانی] - 26- آذر 98
فرشاد مقیمی، مدیرعامل ایران خودرو در تازه ترین اظهارات خود از تولید 34 هزار دستگاه خودرو دوگانه سوز در سه ماه آخر سال 98 سخن گفته است. در صورت تحقق این امر می توان پیش بینی کرد که عطش بازار نسبت به خودروهای دوگانه سوز تا حدی کاهش یابد، چرا که در طی هفته های گذشته، قیمت این دست خودروها به شکل قابل توجهی افزایش یافته است و به نظر می رسد که در پی توقف تولید خودروهای دوگانه سوز (طی یکی دو سال اخیر)، بالانس عرضه و تقاضا در این بخش از بازار برهم خورده است، اما باید منتظر ماند و دید که در شرایط فعلی ایران خودرو می تواند به راستی 34 هزار دستگاه خودرو دوگانه سوز را تحویل مشتریان دهد یا خیر؟
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
تو متن گفته شده پراید و تیبا کم مصرف هستن نخیر نیستن مثلا تیبا درسته تو جاده صدی 6 میسوزونه ولی تو شهر 9.5 --فعلا به صرفه ترین ماشین تولید داخل که توقف تولید خورده همون تندر 90 یا ال 90 هستن که تو شهر 8.5 تو جاده هم بین 5 تا 6.3 مصرف میکنن و موتور سگ جونی دارن و از تیبا و پراید بسیار ایمن تر هستن
یاد نارنجی بخیر
روزهای خوب نزدیکند
دیروز بنده برای خرید بیرون رفتم ولی همه جا اعتصاب بود، تو راه برگشت جوونارو دیدم خیابونو بسته بودن ازون طرف نیروهای یگان و بسیج پیداشون شد و شروع کردند به تیراندازی مستقیم دقیقا در چند قدمیم پای یه دختر 17 18 ساله و یه پیرمرد با گلوله برخورد کرد، تا صبح تو شوک بودم هنوز جیغ های اون دختر نوجوون تو گوشمه.. لعنت بهتون..
اگر چند متر اونطرف تر بودم زنده برنمیگشتم خونه..
خخخخ این حرفارو از کجات دراوردی بیشرف معترض... اعتراض باید درست باشه نه اتیش زدن همه جا
اولا پونصد تومن گرون نشده دوهزار تومن گرون شده اگه سوپره در نظر نگیریم..الان مثلا صدو بیست لیتر که واسه نیسانبه کجا میرسه ماشین صدی چارده..
بیشرف بی همه چیز دهنتو ببند
تو دو سال ۲ سوم دارایمو از دست دادم
لابد شهر هم امن و امانه !!!
لعنت بهشون اینجا اصفهان مغازه دارا اعتصاب کردن شهر امنیتی شده اینترنت همه قطع شده من جرئت نمیکنم ماشین بیرون ببرم هیچ چشم اندازی جلو چشمم نمیبینم تف به ذاتشون
داداش بزن بیرون هرکی رو هم که می تونی با خودت ببر
اقا این حرف هارو رو ولش
ن*ت کی مِل*ی شد.
الان ما بجای فایر فاکس و کروم از چی استفاده کنیم؟
تو اندروید؟
ما بنزین ارزون میخوایم
ما حکومت مردمی می خوایم