ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

تلسکوپ فضایی اسپیتزر پس از شانزده سال بازنشسته شد

تلسکوپ فضایی اسپیتزر پس از شانزده سال خدمت بازنشسته شد. ناسا با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که دستور خاموشی سیستم ها دیروز (10 بهمن) به این تلسکوپ ارسال شده است. تلسکوپ فضایی اسپیتزر (Spitzer Space ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۹:۰۰

تلسکوپ فضایی اسپیتزر پس از شانزده سال خدمت بازنشسته شد. ناسا با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که دستور خاموشی سیستم ها دیروز (10 بهمن) به این تلسکوپ ارسال شده است.

تلسکوپ فضایی اسپیتزر (Spitzer Space Telescope) اوت 2003 به فضا پرتاب شد و از آن زمان تاکنون برخی از دورترین ستاره های عالم هستی و همچنین نور بازتاب شده توسط سیارات فراخورشیدی را رصد کرده است.

برخی تصاویر گرفته شده توسط تلسکوپ فضایی اسپیتزر

اسپیتزر قرار بود سال 2018 بازنشسته شود ولی به دلیل آماده نشدن تلسکوپ جایگزین، مأموریتش دو سال و نیم دیگر ادامه یافت. با آماده شدن تلسکوپ فضایی جیمز وب مأموریت اسپیتزر نیز به پایان رسید.

تلسکوپ فضایی اسپیتزر در طول موج مادون قرمز فعالیت می کرد و دانشمندان با ترکیب داده های آن و تلسکوپ فضایی هابل توانستند تصویر کامل تری از فضا ارائه دهند. علاوه بر این آنالیز غبار بین ستاره ای توسط سنسورهای این تلسکوپ به ناسا کمک کرد تا اطلاعات بیشتری در مورد مواد تشکیل دهنده ستاره ها و سیارات و همچنین منشأ منظومه شمسی به دست آورد.

اسپیتزر در کنار تلسکوپ فضایی هابل، تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا (Chandra X-Ray Observatory) و رصدخانه پرتوی گامای کامپتون (Compton Gamma Ray Observatory)، چهار تلسکوپ برنامه Great Observatories ناسا را تشکیل داده و به رصد عالم هستی در طیف های مختلف می پرداختند.

این تصویر زیبا از «سحابی مارپیچ» توسط اسپیتزر گرفته شده است.

از این چهار تلسکوپ، تلسکوپ های هابل و پرتو ایکس چاندرا همچنان در مدار زمین باقی مانده اند. رصدخانه پرتوی گامای کامپتون اما سال 2000 و پس از از کار افتادن یکی از ژیروسکوپ هایش از مدار خارج شد.

مداری که اسپیتزر دنبال می کند مدار معمول زمین‌مرکزی نیست بلکه یک مدار خورشید مرکزی بوده که سبب دور شدن آن از زمین می شود؛ در نتیجه سرنوشت غم انگیزتری در انتظارش خواهد بود. اسپیتزر حدوداً شش دهه دیگر زمین را دنبال کرده و سرانجام پس از گذر کردن از آن، در فضا سرگردان خواهد شد.

پیشنهاد می کنیم در این مطلب برخی از تصاویر زیبایی که توسط تلسکوپ فضایی اسپیتزر گرفته شده اند را تماشا کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Ahmad
    Ahmad | ۱۱ بهمن ۱۳۹۸

    ما کجاییم و اونا کجا

مطالب پیشنهادی