ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

دانشمندان یکی از عناصر حیات را در جو فوقانی سیاره ناهید کشف کردند

دانشمندان با کشف «اسید آمینه گلیسین»، یکی از عناصر سازنده حیات، به سرنخ‌های جدیدی از وجود حیات در سیاره ناهید دست یافتند. ماه گذشته نیز «فسفین»، یکی دیگر از نشانه‌های زندگی در فضای بالای سیاره ...

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | ۱۷:۰۰

دانشمندان با کشف «اسید آمینه گلیسین»، یکی از عناصر سازنده حیات، به سرنخ‌های جدیدی از وجود حیات در سیاره ناهید دست یافتند. ماه گذشته نیز «فسفین»، یکی دیگر از نشانه‌های زندگی در فضای بالای سیاره ناهید توسط دانشمندان کشف شده است.

با وجودی که هنور مشخص نیست کشف فسفین چه معنایی دارد؛ اما کشف چنین عناصری می‌تواند سرنخ‌های خوبی در اختیار دانشمندان قرار دهد. به‌علاوه کشف اسید آمینه جدید می‌تواند نشانه‌‌ای از وجود زندگی در این سیاره محبوب باشد.

براساس اطلاعات موجود، اسید آمینه گلیسین، ساده‌ترین اسید آمینه موجود در کد ژنتیکی است. دانشمندان معتقدند، با وجودی که اسید آمینه‌ها، نشانه زندگی نیستند، اما یکی از عناصر اصلی حیات به شمار می‌روند. به‌علاوه، آمینو اسیدها اولین مولکول‌های آلی روی کره زمین هستند.

محققان با استفاده از روش «ALMA»، موفق به کشف گلیسین در جو ناهید شده‌اند. در گزارش‌های تهیه شده از این کشف آمده است که تشخیص اسید آمینه در جو ناهید احتمالا یکی از کلیدهای درک مکانیسم تشکیل مولکول‌های پری بیوتیک در جو سیاره باشد.

یکی از محققان پروژه معتقد است:

«جو بالایی ناهید احتمالا در حال تکامل بیولوژیکی است که میلیاردها سال قبل، کره زمین آن را تجربه کرده است. کشف گلیسین در جو این سیاره نشانه‌ای از وجود زندگی است؛ اما به عنوان مدرک محکمی نمی‌توان به آن استناد کرد.»

باتوجه به اینکه گلیسین نوعی اسید آمینه و عنصر سازنده پروتئین است، کشف آن احتمالا وجود شکلی از حیات را در این سیاره نشان می‌دهد. این احتمال وجود دارد که ناهید در مرحله گذر از مرحله اولیه تکامل بیولوژیکی باشد.

سیاره ناهید بعد از ماه، به‌عنوان درخشان‌ترین جرم آسمانی شناخته می‌شود. ناهید فاقد قمر است و در مدار دایره‌ای شکلی به دور خورشید می‌‌چرخد. این سیاره از نظر اندازه، جرم، ترکیبات ساختاری و قدرت جاذبه شباهت‌های زیادی به زمین دارد. به همین دلیل به این سیاره «خواهر زمین» گفته می‌شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • داش غلام
    داش غلام | ۳۰ مهر ۱۳۹۹

    سرکار خانم پورشاهید خیلی ممنون که نام درست ناهید را به کار بردید. ضمن تشکر، خواستم خواهش کنم که کار را تمام کنید:
    نوشته اید: «ناهید فاقد قمر است». حالا اگر می نوشتید «ناهید ماه ندارد»، بهتر نبود؟

    ممنون

    • mohammad reza
      mohammad reza | ۱ آبان ۱۳۹۹

      اسم قمر زمین ( ماه ) هستش .

مطالب پیشنهادی