ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

یادداشت به مناسبت روز پزشک: دستاوردی به نام اعتماد جامعه سلامت به پلتفرم‌های آنلاین

به گفته رضا دفاعی سلامت دیجیتال در پساکرونا دیگر یک عبارت لوکس نیست و تلاش فعالان تکنولوژی و تیم‌های پزشکی این را ثابت می‌کند.

تحریریه دیجیاتو
نوشته شده توسط تحریریه دیجیاتو | ۲ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۵:۴۹

رضا دفاعی، هم‌بنیان‌گذار و مدیر فنی بقراط، به مناسبت روز پزشک در یادداشت زیر مسیر حرکت این استارتاپ حوزه سلامت الکترونیکی را با توجه به آنچه در دوران کرونا پزشکان و حوزه تکنولوژی از سر گذراندند شرح داده است.

امروز نزدیک به سه سال از زمانی که کرونا در کشور و جهان همه‌گیر شد گذشته است. ما در بقراط هم همواره شاهد تمام چالش‌های این ویروس در زندگی روزمره مردم و جامعه پزشکی بودیم. روزهایی که هر پزشک فقط در تلاش برای نجات جان بیماران خود بود بی‌آنکه حتی اطلاعاتی دقیق درباره ویروسی که جهان گرفتار آن شده داشته باشد.

استارتاپ‌های سلامت از جمله ما در بقراط، در تمام این روزها تلاش کردند تا در کنار پزشکان با کمک تکنولوژی بهترین شرایط را ایجاد کنند. قرار گرفتن پزشکان در موقعیتی سراسر ابهام، چه در ایران و چه در کشورهای توسعه یافته مواجهه با این ویروس را بیش از بیماری‌های دیگر سخت کرده بود.

اما همین همه‌گیری کلید آغاز یکی دیگر از ترندهای مهم توسعه سلامت عمومی در ایران شد. سلامت دیجیتال در دوران کرونا دیگر یک عبارت لوکس نبود و تلاش فعالان حوزه تکنولوژی و تیم‌های پزشکی استفاده از امکانی بود تا روند درمان به شکل مطلوب‌تر و با آرامش بیشتری پیش رود.

همراهی مدام جامعه پزشکی

همان‌طور که پیش از این هم اشاره کردم از ابتدای مسیر بقراط همراه جامعه پزشکی بود. کمی به عقب و روزهای قبل از کرونا نگاه کنیم. طبیعتا در سال‌های اول سختی‌ها زیاد بود به خصوص بعد از سال ۹۶ که ما حس کردیم باگ‌های اصلی سیستم مدیریت مطب و پرونده الکترونیک بقراط برطرف شده و بقراط آماده این است که عرضه عمومی شود.

در سال ۹۷ تیم فروش خود را تشکیل دادیم و شروع به بازاریابی گسترده کردیم. در این مرحله کار سخت بقراط به تازگی شروع شد، به این خاطر که وقتی با تعداد بیشتری از پزشکان روبرو شدیم و به دنبال آن پرزنت می‌کردیم، با مقاومت بسیاری روبرو می‌شدیم.

بقراط جامعه پزشکی را درک می‌کرد اما مقاومت همچنان وجود داشت. دلیلش هم این بود که بقراط محصولی جدید برای پزشکان بود و تا پیش از آن تمام نرم‌افزارهای موجود به صورت آفلاین بودند. این گونه نرم افزارها نیز نیاز به نصب و سرور داشتند، که در نهایت پزشکان هزینه زیاد ولی یکبار بابت آن پرداخت می‌کردند.

ما در بقراط شرایطی را فراهم کردیم که این سرویس که به صورت مادام‌العمر باشد و در نهایت نیزهزینه‌ای بابت پشتیبانی سالانه پرداخت نمی‌شد.

پس برخی از موارد مثل هزینه، نبود پرونده‌ها در سرور شخصی خود، پزشکان را در اعتماد به محرمانگی اطلاعات به شک می‌انداخت. اینها مشکلات ابتدایی بقراط برای بازاریابی بود. از سویی دیگر به نسبت در آن زمان پزشکان بیشتر به فرایندهای سنتی اقبال داشتند تا فرایندهای آنلاین و دیجیتال.

در واقع ما ابتدا باید جامعه پزشکی را آماده پذیرش چنین سرویس های الکترونیکی می‌کردیم، بعضا تجهیز می‌کردیم، و در نهایت نرم افزار را معرفی می‌کردیم، که موفق هم بودیم و با مرور زمان این فرایند جا افتاده‌تر شد و بهتر و بهتر پیش رفت. به این خاطر که تیم ما به دنبال جذب بهترین پزشکان بود. اعتبار این اساتید واسطه‌ای بود برای ورود دیگر پزشکان.

کرونا و همکاری با پزشکان در راستای توسعه سلامت الکترونیکی

با همین روش ادامه می‌دادیم و در حال اثبات جایگاه خود در بازار بودیم تا اینکه به دوره کرونا رسیدیدم. همه‌گیری کرونا شرایط را بسیار تغییر داد و مطب‌ها بسته شد. در این نقطه که در حال پیشرفت بودیم مطب‌ها دیگر تعطیل شدند و این تعطیلی باعث شد درآمد پزشکان هم کمتر شود. در نهایت نیز پزشکان تمایلی به تمدید نرم‌افزار نداشتند. به طور کلی کرونا شرایط بقراط را بسیار بحرانی کرد.

در نهایت کاری که ما انجام دادیم این بود که تمام سرویس‌های پزشکی از راه دور تصویری، تلفنی و متنی را در کمتر از یک هفته به بقراط اضافه کردیم و توانستیم پزشکان را برای استفاده از سرویس آنلاین یاری دهیم. به این صورت که با حضور بقراط در خانه پزشک و استفاده پزشک از این دستگاه به عبارتی گویا مطب در خانه خود پزشک حاضر بود. پزشکان می‌توانستند با استفاده از بقراط بیماران جدید را ویزیت کنند، به سوابق قبلی بیماران دسترسی داشته باشند و همچنین پرونده‌های جدید تشکیل دهند.

همچنین ما با استفاده از بقراط و امکان مشاوره آنلاین توانستیم با همکاری برخی از پزشکان برتر به وظیفه اجتماعی خود نیز عمل کنیم. حالا در روز پزشک در بقراط باید بیشتر و با عشق و قدرت فراوان دست پزشکان را بفشاریم که اهمیت ورود تکنولوژی به جریان درمان را درک کردند و با هم‌قدم شدن خود با بقراط امکان دسترسی عادلانه جامعه به خدمات پزشکی را فراهم کردند.

با امید روزهای سپید برای پزشکانی که قسم بقراط را هرگز فراموش نخواهند کرد.

تحریریه دیجیاتو

زندگی با تکنولوژی

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی