یک طوفان خورشیدی قدرتمند بخشی از ارتباطات در برخی مناطق جهان را قطع کرد
طوفان خورشیدی جدیدی که بعد از ظهر جمعه به زمین رسید، موجب قطعی برخی از ارتباطات رادیویی در اروپا و آفریقا شد.
طوفانهای خورشیدی این روزها به یکی از بحثهای مهم در محافل نجومی تبدیل شدهاند. اخیرا مجموعهای از شرارههای خورشیدی از تک ستاره منظومه شمسی خارج شده و به زمین رسید تا ضمن ایجاد شفقهای قطبی جذاب، بهصورت کوتاه موجب قطعی ارتباطات رادیویی در بخشهایی از اروپا و آفریقا شود.
بر اساس گزارشها، لکه خورشیدی AR3089 اخیرا مجموعهای از شرارههای خورشیدی کلاس متوسط را منتشر کرده که ناسا میگوید یکی از آنها ساعت 15:46 بعد از ظهر جمعه به زمین رسید و مشکلاتی را در ارتباطات رادیویی اروپا و آفریقا به وجود آورد.
حالا یک پدیده خروج جرم از تاج خورشیدی دیگر احتمالا دوشنبه به زمین میرسد و شفقهایی را در مدار شمالگان به وجود میآورد. با توجه به این که خورشید در حال رسیدن به نقطه اوج چرخه 11 ساله خود است، فعالیتش بیشتر شده و به همین خاطر زمین طوفانهای بیشتری را تجربه میکند.
اگرچه اکثر طوفانهای خورشیدی صرفا باعث به وجود آمدن نورهای جذابی در قطبهای زمین میشوند، اما اگر قدرت آنها از حد خاصی فراتر برود، میتوانند به شبکههای برق، ماهوارهها و سایر زیرساختهای الکترونیکی آسیب برسانند.
ناسا، سازمان فضایی اروپا و دیگر سازمانهای فضایی جهان بهطور دقیق در حال نظارت بر وضعیت آب و هوای فضا هستند تا بهترین حفاظت ممکن را از زمین، ماهوارهها و فضانوردان به ارمغان بیاورند.
چندی قبل مجموعه دیگری از نورهای شمالی و جنوبی زمین را مزین کردند و توسط «سامانتا کریستوفورتی»، فضانورد سازمان فضایی اروپا در ایستگاه فضایی بینالمللی دیده شدند. این فضانورد باتجربه میگوید طوفان خورشیدی مربوطه قویترین طوفانی بوده که او در حضور 300 روزهاش در ایستگاه فضایی آن را مشاهده کرده است.
رصد طوفانهای خورشیدی از آن جهت ضروری است که اپراتور ماهوارهها بتوانند تمهیدات لازم برای کنترل صدمات احتمالی را در نظر بگیرند. البته دانشمندان توصیه میکنند که ماهوارههای جدید باید لایههای محافظتی بیشتری داشته باشند تا بتوانند از خود در برابر ذرات خورشیدی محافظت کنند.
اگر تمایل داشتید میتوانید این مطلب را با دوستانتان در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.