ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

انجمن فین‌تک: بعید است شاپرک الزام اخذ اینماد را متوقف کند

شریعت‌مدار با ابراز نگرانی درباره بسته شدن ترمینال‌های پرداخت در پی الزام اینماد اجباری، در مورد استفاده از روش‌های پرداخت غیر رسمی هشدار داد.

شیدا ملکی
نوشته شده توسط شیدا ملکی | ۲۳ آبان ۱۴۰۱ | ۱۸:۴۵

رئیس هیئت مدیره انجمن فین‌تک گفت اجرای دستور شاپرک به الزام اینماد برای کسب و کار‌های اینترنتی به بسته شدن حدود ۸۰ هزار ترمینال پرداختی خواهد انجامید. به گفته محمدمهدی شریعت‌مدار، ، اگرچه بعد از اعلام شاپرک، کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال دستور به توقف الزام اخذ اینماد توسط پایانه‌های اینترنتی را داده اما عملاً شاپرک بعید است که این پروسه را متوقف کند.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی فین‌تک با بیان اینکه در صورت اجرای دستور شاپرک به الزام اینماد برای کسب و کار‌های اینترنتی حدود ۸۰ هزار ترمینال بسته خواهد شد، گفت: «در این شرایط کسب‌وکار‌هایی که از قبل ایجاد شده‌اند و اینماد ندارند یا نمی‌توانند اینماد بگیرند، باید بسته شوند. احتمالاً حدود ۸۰ هزار ترمینال که مربوط به ۲۰ تا ۳۰ هزار کسب وکار است، در این بازه زمانی ۶ هفته‌ای بسته خواهند شد.»

شریعت‌مدار: شاپرک پروسه اینماد اجباری را متوقف نمی‌کند

به گزارش دیجیاتو و به نقل از روابط عمومی نصر تهران، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی فین‌تک وعضو کمیسیون فین تک نصر تهران با اشاره به هشدار شاپرک به کسب‌وکار‌های دیجیتال، مبنی بر غیرفعال شدن پایانه‌های اینترنتی فاقد اینماد یا دارای هویت نامنطبق با مالک اینماد گفت: «اگرچه بعد از اعلام شاپرک، کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال دستور به توقف الزام اخذ اینماد توسط پایانه‌های اینترنتی را داد اما عملاً شاپرک بعید است که این پروسه را متوقف کند.»

شریعت‌مدار با اشاره به اینکه شاپرک از نظر قانونی الزام دارد که ارائه خدمات بدون اینماد را متوقف کند، گفت: «در نتیجه هر کسب‌وکاری برای آغاز فعالیت، باید اینماد داشته باشد. در خیلی از حوزه‌ها گرفتن اینماد محدود به اخذ مجوز است و مشکلاتی برای کسب‌وکار‌ها برای اخذ مجوز وجود دارد. از جمله اینکه در برخی از حوزه‌ها مجوز هنوز تعریف نشده است.»

او در بخش دیگری از توضیحات خود با تاکید بر اینکه طی یک سالی که الزام گرفتن اینماد مطرح شده، کسب وکار‌های نوآور جدید نداشته‌ایم، گفت: «کسب و کار در حوزه‌های نوآورانه متولد نشده‌اند، چون امکان ندارد بتوان برای یک حوزه جدید از قبل مجوز تعریف کرد و مجوزی برای این دست کسب‌وکار‌ها تعریف نشده است.»

شاپرک مصوبه را اجرا می‌کند

شریعت‌مدار با اشاره به دستور کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال هیئت دولت برای اخذ اینماد گفت: «نامه‌ای که ازسوی آقای رضا باقری اصل، جانشین رئیس کمیسیون راهبردی اقتصاد دیجیتال خطاب به مدیرعامل شاپرک ارسال شده باید به رئیس بانک مرکزی‌زده می‌شد. مدیرعامل شاپرک از نظر قانونی از بانک مرکزی دستور می‌گیرد؛ نه از جانشین رئیس کارگروه اقتصاد دیجیتال. در واقع رئیس کارگروه اقتصادی دیجیتال باید نامه را به بانک مرکزی ارسال کند. تا جایی که می‌دانم این حرف‌ها بهانه است و شاپرک این مصوبه را اجرا خواهد کرد.»

رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی فین‌تک با اشاره به تأثیر الزام اخذ اینماد بر کسب‌وکار‌های اینترنتی کوچک گفت: «گفته شده قرار نیست که به کسب‌وکار‌های کوچک که مجوز ندارند، سخت گرفته شود و قرار است صبر کنند تا اینماد دریافت کنند. ولی باید توجه کرد که فرآیند اخذ مجوز و پر کردن اظهارنامه مالیاتی فرآیند نامأنوسی برای یک کسب و کار یک نفره است و عملاً نمی‌توان آن را به انجام رساند.»

از سویی دیگر او در ادامه توضیحات خود، گفت: «ما باید لایه‌های پایینی را سخت کنیم. قانون اجازه داده است که تا چند برابر گردش حساب زیر حد نصاب معاملات فصلی مشخص شده در قانون، نیازی به پر کردن اظهارنامه مالیاتی نباشد و در ازای آن درصدی از هر تراکنش اخذ شود. اگر این قوانین اجرا شود، کسب‌وکار‌ها خیلی راحت‌تر فعالیت می‌کنند. در این صورت دیگر کسب‌وکار‌ها با اداره مالیات طرف نخواهند شد. فقط بعد از احراز هویت کد مالیاتی هم دریافت می‌کنند اما الزامی به پر کردن اظهارنامه مالیاتی نیست و در صورت بزرگ‌تر شدن با اداره مالیات طرف می‌شوند.»

او با تأکید بر اینکه الزام اخذ اینماد بر کسب‌وکار‌های اینترنتی باعث می‌شود از روش‌های غیررسمی مثل on delivery کالا‌هایشان را به فروش برسانند، گفت: «این مسأله موجب می‌شود تا روش‌های غیررسمی پرداخت رواج پیدا کند.»

عضو کمیسیون فین‌تک سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران با اشاره به اینکه این دستور شاپرک منجر به فرآیند دولتی‌سازی نیز می‌شود، گفت: «مصوبه حمایت از پلتفرم‌های ایرانی اجازه می‌دهد این پلتفرم‌ها همزمان با آنبوردینگ (on boarding) مجوز‌های لازم را از طریق سامانه مجوز‌ها صادر کنند. مشخص نیست پلتفرم‌هایی که مجاز هستند اینکار را انجام دهند، منتسب به بخش خصوصی هستند یا با حمایت دولت یا حاکمیت بالا آمده‎‌اند.»

مانع‌تراشی همزمان با چالش اینترنت

او با اشاره به اینکه در شرایطی که کسب‌وکار‌ها درگیر ضرر و زیان‌ به علت قطعی اینترنت هستند، این دست مانع‌تراشی‌ها بسیار آسیب‌زا خواهد بود، گفت: «طی این مدت که با قطعی اینترنت مواجه بودیم، کسب‌وکار‌های حوزه فین‌تک و حتی حوزه تبلیغات تعدیل نیرو داشته‌اند. برخی کسب‌وکار‌ها لب مرگ هستند و یا تعطیل کرده‌اند. اینکه در این شرایط، سختی مضاعف و بی‌منطقی به کسب‌وکار‌ها وارد شود، کار درستی نیست. در برخی موارد اصلاً برای برخی کسب‌وکار‌ها مجوز تعریف نشده که بتوانند اینماد اخذ کنند.»

شریعت‌مدار همچنین با اشاره به اینکه فعالان این حوزه امیدوارند کارگروه اقتصاد دیجیتال ‌کاری پیش ببرد، گفت: «متأسفانه از کمیسیون اقتصاد دیجیتال مجلس هیچ حرکتی در این دوره ندیده‌ایم و از آن قطع‌امید کرده‌ایم. اما کارگروه دولت خوشبختانه شهامت به خرج داده و درمورد مسأله توقف اخذ اینماد نامه‌زده است. ما توقع داریم در این مورد واقعاً تلاش کنند. موضوع اینماد تنها موضوعی است که از ابتدا ما بر آن تأکید داشته‌ایم. متأسفانه نتیجه عملی این خواهد بود که ۸۰ هزار ترمینال بسته می‌شوند. توقع ما این است که یک دستور قطعی از یک مقام رسمی صادر شود تا شاپرک واقعاً اخذ اینماد را متوقف کند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی