ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آپنه خواب
سلامت

پژوهش جدید: آپنه خواب می‌تواند ریسک آسیب مغزی را افزایش دهد

دانشمندان می‌گوید افرادی که با وقفه تنفسی در خواب یا آپنه خواب درگیرند، احتمالاً با ریسک آسیب مغزی بزرگ‌تری مواجه هستند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۷:۳۰

خروپف بلند می‌تواند نشان‌دهنده مشکلات بسیار بزرگ‌تری باشد. محققان در پژوهشی تازه دریافته‌اند که میان آپنه خواب (وقفه تنفسی در خواب) و افزایش ریسک زوال عقل یا سکته در بزرگسالان مسن رابطه‌ای وجود دارد. آپنه خواب به مشکل وقفه تنفسی در حین خواب گفته می‌شود که می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و موجب بیداری فرد شود.

گروهی از محققان در پژوهشی قصد داشتند اطلاعات بیشتری درباره تأثیر آپنه خواب بر مغز کسب کنند. آن‌ها داده‌های مربوط به 140 نفر را که به آپنه خواب انسدادی مبتلا بودند و پیش‌تر در مطالعه‌ای دیگر شرکت کرده بودند، بررسی کردند. محققان اسکن MRI مغزی این افراد را به‌دست آوردند و آن‌ها را در آزمایشگاه تحت‌نظر قرار دادند.

شرکت‌کنندگان براساس میزان وخامت بیماری خود به سه گروه تقسیم شدند، اما همه آن‌ها قبل و بعد از دوره آزمایش فاقد زوال عقل بودند. درنهایت مشخص شد افرادی که آپنه خواب شدیدتری داشتند، در مقایسه با کسانی که بیماری‌شان ملایم‌تر بود، افزایش ماده سفید بسیار بیشتری را در مغز خود تجربه می‌کردند. آن‌ها همچنین خواب موج آهسته یا خواب عمیق کمتری را پشت سر می‌گذاشتند. این مسئله نیز با افزایش شدت ماده سفید در مغز در ارتباط است.

آپنه خواب می‌تواند ریسک زوال عقل و سکته را افزایش دهد؟

افزایش شدت ماده سفید در مغز معمولاً زمانی دیده می‌شود که سن افراد بالا می‌رود. این قضیه همچنین با افزایش ریسک بیماری‌هایی مثل زوال عقل و سکته پیوند دارد. بنابراین محققان می‌گویند کشف این ارتباط قطعاً می‌تواند عاملی برای نگرانی باشد.

«دیگو کاروالیو»، محقق کلینیک مایو در روچستر مینه‌سوتا می‌گوید: «این زیست‌نشانگرها علائم حساسی از آغاز بیماری‌های مغزی-عروقی هستند. کشف این نکته که آپنه خواب شدید و کاهش خواب موج آهسته با این زیست‌نشانگرها ارتباط دارد، اتفاق مهمی است؛ چرا که هیچ درمانی برای این تغییرات مغزی وجود ندارد. پس باید به‌دنبال روش‌هایی برای پیشگیری از این بیماری‌ها یا ممانعت از وخیم‌ترشدن آن‌ها باشیم.»

از آن‌جایی که ماهیت دقیق رابطه میان آپنه خواب و این زیست‌نشانگرها مشخص نیست، محققان خواستار انجام پژوهش‌های بیشتر در این زمینه شده‌اند. نتایج تحقیق حاضر در مجله Neurology منتشر شده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی