ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

راکت لانگ مارچ 9
نجوم و فضا

چین از راکت فضایی لانگ مارچ 9 رونمایی کرد؛ بسیار شبیه به استارشیپ اسپیس ایکس

مشخصات و ظاهر لانگ مارچ 9 جدید بسیار شبیه استارشیپ اسپیس ایکس است.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱۶ آبان ۱۴۰۳ | ۱۲:۰۰

چین در نمایشگاه بزرگ هوایی از طراحی جدید راکت فوق سنگین لانگ مارچ 9 رونمایی کرد. چند سال اخیر طراحی و ساختار این راکت چند بار عوض شده اما در جدیدترین دگردیسی این راکت که هنوز درحال توسعه است، گویی شاهد استارشیپ چینی هستیم.

حدوداً یک دهه قبل وقتی مقامات فضایی چین از طرح اولین راکت فوق سنگین این کشور رونمایی کردند، بیشتر شبیه بوستری نسبتاً معمولی به نظر می‌رسید. این راکت ۳ مرحله و موتورهای سوخت جامد داشت که ۲ طرف آن قرار داشتند.

از آن زمان، این کشور آسیایی در واکنش به توسعه ‌راکت‌های قابل‌استفاده مجدد اسپیس ایکس، چند بار در طراحی لانگ مارچ 9 تجدیدنظر کرده است. از ۲ سال پیش، چین طرح خود را دوباره کالیبره کرد تا بتوان از مرحله اول راکت مجدد استفاده کرد. اکنون بار دیگر شاهد این هستیم که چین طراحی و ساختار لانگ مارچ 9 را تغییر داده است. درنهایت برنامه بر این است که از این موشک برای ارسال بشر به ماه یا مریخ استفاده بشود.

راکت لانگ مارچ 9

شباهت طراحی راکت لانگ مارچ 9 چین به استارشیپ

براساس گزارش Ars Technica، در نمایشگاه بزرگ هوافضا در شهر ژوهای (Zhuhai) چین طراحی لانگ مارچ 9 دوباره تغییر کرده است. این‌ بار طرح موشک لانگ مارچ 9 تقریباً شبیه راکت معروف استارشیپ است.

طبق مشخصات منتشرشده، راکت لانگ مارچ 9 یک مرحله اول خواهد داشت که قابل‌استفاده مجدد خواهد بود و از 30 موتور YF-215 نیرو می‌گیرد. سوخت آنها از متان و اکسیژن مایع است و هرکدام نیروی رانش تقریباً 200 تن دارند. برای مقایسه، اولین مرحله استارشیپ با 33 موتور رپتور و با سوخت متان و اکسیژن مایع، هرکدام نیروی رانش حدود 280 تنی دارند.

راکت لانگ مارچ 9
طراحی جدید لانگ مارچ 9

علاوه‌براین، مرحله فوقانی لانگ مارچ 9 بسیار شبیه مرحله دوم استارشیپ است و حتی باله‌های آن نیز دقیقاً در مکانی مشابه استارشیپ قرار دارند. چین قصد دارد اولین‌ بار این راکت را سال 2033 به فضا پرتاب کند.

البته این اولین‌ باری نیست که چین از راکت‌ و فناوری‌های اسپیس ایکس تقلید می‌کند؛ برای مثال استارتاپ فضایی نیمه‌خصوصی چینی به نام Cosmoleap قصد دارد طی چند سال آینده، مانند اسپیس ایکس در پنجمین پرتاب آزمایشی استارشیپ، بوستر را در برج پرتاب فرود بیاورد. شرکت چینی Space Pioneer قصد دارد راکتی دقیقاً شبیه فالکون 9 با قابلیت استفاده مجدد توسعه دهد.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • FujianType003
    FujianType003 | ۱۶ آبان ۱۴۰۳

    البته خیلی بهتر مطمئن تر و با کیفیت تر 🥰😍

  • mrghost
    mrghost | ۱۶ آبان ۱۴۰۳

    بابی رو کی اورد اینجا؟

مطالب پیشنهادی