پایان ماجراجویی کاوشگر ماه Peregrine؛ بازگشت به زمین بهدلیل نشت سوخت
شرکت سازنده Peregrine اعلام کرده است که کاوشگر آنها پس از ورود به جو زمین خواهد سوخت.
شرکت Astrobotic دوشنبه گذشته کاوشگر ماه Peregrine را به فضا پرتاب کرد. 7 ساعت پس از پرتاب این فضاپیما، نشانههایی از بروز مشکل در آن توسط اپراتورهای زمینی مشاهده شد که درنهایت منجر به نشت شدید سوخت در سیستم پیشرانش شد. حالا Astrobotic اعلام کرده که کاوشگر Peregrine پس از 5 روز و 8 ساعت حضور در فضا، درحال بازگشت به زمین است و احتمالاً پس از ورود به جو زمین خواهد سوخت.
استارتاپ مستقر در پیتسبرگ آمریکا از زمان پرتاب فضاپیما Peregrine تاکنون چندین پست جدید در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرده است. اولینبار در 8 ژانویه، این شرکت اعلام کرد که فضاپیما قادر به تغییر جهت پنلهای خورشیدی خود نیست تا باتریهای آن شارژ شوند. در پست مربوط به این بهروزرسانی نوشته شده بود:
«تیم ما بر این باور است که علت احتمالی تغییر ناپایدار پنلهای خورشیدی یک ناهنجاری در پیشرانه است که امکان فرود نرم فضاپیما روی ماه را تهدید میکند.»
با وجود مشکلات مربوط به نشت شدید سوخت در سیستم پیشران Peregrine، شرکت Astrobotic روز گذشته اعلام کرد که این فضاپیما به فاصله حدود 383 هزار کیلومتری زمین رسیده است. نکته قابلتوجه اینکه مدار ماه با ما 384,400 کیلومتر فاصله دارد.
کاوشگر ماه Peregrine حالا در مسیر خانه
بااینحال، در آخرین بهروزرسانی ارائهشده توسط Astrobotic، این شرکت توضیح میدهد که Peregrine اکنون در مسیر فرود روی زمین است و پس از واردشدن به جو زمین میسوزد. در این بهروزرسانی نوشته شده است:
«یادآوری میکنیم که فرود نرم روی ماه دیگر امکانپذیر نیست. ما اکنون به مدت 5 روز و 8 ساعت در فضا بودهایم و حدود 389 هزار کیلومتر از زمین فاصله داریم.»
بنابراین درحالیکه برخی کارشناسان انتظار داشتند Peregrine مانند تمام کاوشگرهای شکستخورده قبلی، فرود سختی روی ماه داشته باشد، اکنون این فضاپیما احتمالاً در جو زمین خواهد سوخت.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.