دستور کاخ سفید به ناسا: استاندارد زمانی جدید برای ماه ایجاد کنید
استفاده از زمان استاندارد واحد در ماه به آنها کمک میکند تا فناوری و مأموریتهایی را که نیاز به زمانبندی دقیق دارند، هماهنگ کنند.
روز سهشنبه، کاخ سفید یک نامه سیاسی منتشر کرد که در آن به ناسا دستور داده بود تا یک برنامه استاندارد زمانی جدید برای سفر به ماه تا سال 2026 ایجاد کند.
زمان هماهنگ قمری
زمان هماهنگ قمری (LTC) یک مرجع رسمی برای کمک به هدایت مأموریتهای آینده به ماه، آن هم زمانی که یک رقابت فضایی بین ایالاتمتحده، چین، ژاپن، هند و روسیه پدیدار میشود، ایجاد خواهد کرد.
این نامه، ناسا را به همکاری با وزارتهای بازرگانی، دفاع، امور خارجه و حملونقل، برای برنامهریزی یک استراتژی تا 31 دسامبر 2026 سوق میدهد. همکاری بینالمللی نیز نقش مهمی را ایفا خواهد کرد.
«استیو ولبی»، معاون مدیر امنیت ملی این دفتر در بیانیه مطبوعاتی مجلس گفت:
«از آنجاییکه ناسا، شرکتهای خصوصی و آژانسهای فضایی در سراسر جهان مأموریتهایی را به ماه، مریخ و فراتر از آن آغاز میکنند، مهم است که استانداردهای زمانی را برای ایمنی و دقت ایجاد کنیم. تعریف منسجم زمان در میان اپراتورها در فضا برای آگاهی موقعیتی فضایی، ناوبری و ارتباطات موفقیتآمیز حیاتی است.»
حرکت سریعتر زمان در ماه
نظریههای نسبیت اینشتین حکم میکند که زمان نسبت به سرعت و گرانش تغییر میکند. با توجه به گرانش ضعیفتر ماه نسبت به زمین، زمان در آنجا کمی سریعتر حرکت میکند. بهطوریکه یک ساعت مبتنی بر زمین در سطح ماه، هر روز 58.7 میکروثانیه جلو میافتد.
این مقدار ممکن است زیاد بهنظر نرسد، اما هنگام تلاش برای همگامسازی فضاپیماها میتواند تأثیر قابلتوجهی داشته باشد.
استفاده از یک زمان استاندارد واحد به آنها کمک میکند تا فناوری و مأموریتهایی را که نیاز به زمانبندی دقیق دارند، هماهنگ کنند.
کاخ سفید همچنین انتظار دارد که LTC درصورت قطع ارتباط با زمین، انعطافپذیری خود را حفظ کند و مقیاسپذیری را برای محیطهای فضایی فراتر از سیستم زمین-ماه فراهم کند.
اما ناسا تنها کسی نیست که تلاش میکند زمان قمری را به واقعیت تبدیل کند. آژانس فضایی اروپا نیز مدتی است درحال توسعه یک سیستم زمانی جدید است.
علاوه بر ایالاتمتحده، چین هم قصد دارد تا قبل از سال 2030 فضانوردانی را به ماه بفرستد. اگرچه هیچ کشور دیگری مأموریت سرنشیندار به سطح ماه را اعلام نکرده است، اما هند، روسیه، امارات متحده عربی، ژاپن، کرهجنوبی و شرکتهای خصوصی همگی جاهطلبیهای خود در عملیاتهای ماه را در سالهای اخیر نشان دادهاند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.