ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

TSMC
مالی و سرمایه گذاری

ارزش سهام TSMC با رونق هوش مصنوعی، به بالاترین سطح تاریخ خود رسید

ارزش سهام TSMC به‌عنوان بزرگ‌ترین تراشه‌ساز جهان، با خوش‌بینی نسبت به آینده هوش مصنوعی به رکورد تاریخی خود رسیده است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۳:۳۰

ارزش سهام بزرگ‌ترین شرکت تراشه‌سازی دنیا که TSMC نام دارد، با یک رشد جدید به بالاترین سطح تاریخ خود رسیده است. این شرکت با نگاه خوش‌بینانه به آینده هوش مصنوعی که وابسته به تولید تراشه‌های بیشتر خواهد بود، رشدی را تجربه کرده که ارزش بازار آن را به 597 میلیارد دلار رسانده است.

به‌گزارش بلومبرگ، سهام شرکت تولیدکننده نیمه‌رساناهای تایوان که به‌اختصار TSMC نامیده می‌شود، با رشد 5.2 درصدی در بازار بورس تایپه با قیمت 725 دلار تایوان بسته شد و ارزش بازار این شرکت را به بالاترین حد خود از زمان ورود به بازار بورس در سال 1994 رساند.

اکنون ارزش بازار TSMC در این بازار بورس معادل حدود 597 میلیارد دلار آمریکا است. بنابراین یک قدم دیگر مانده است تا TSMC به جمع 10 شرکت باارزش دنیا ملحق شود.

رشد ارزش TSMC به‌لطف رونق بازار هوش مصنوعی

سهام تراشه‌ساز تایوان از ابتدای سال 2024 بالغ بر 22 درصد رشد داشته و به شاخص بورس Taiex نیز کمک کرده است تا رکورد خود را بشکند. TSMC تأمین‌کننده اصلی تراشه‌های اپل و انویدیا محسوب می‌شود. با توجه به اینکه انویدیا بزرگ‌ترین فروشنده تراشه‌های هوش مصنوعی در دنیاست، TSMC نیز از رشد این شرکت و رشد کلی بازار منفعت زیادی می‌برد.

با ظهور جدی‌تر محصولات مرتبط با هوش مصنوعی در یک‌سال‌ونیم اخیر، شرکت‌های زیادی رشدهای نجومی را تجربه کرده‌اند. مایکروسافت یکی از همین شرکت‌ها بود که به‌لطف هوش مصنوعی توانست با پشت‌سر گذاشتن اپل به باارزش‌ترین شرکت تاریخ تبدیل شود.

انویدیا نیز به‌لطف تراشه‌های خود که بازار هوش مصنوعی را قبضه کرده‌اند، رشد بسیار عظیمی را تجربه کرده است و ارزش بازار آن اخیراً از 2 تریلیون دلار فراتر رفته تا پس از مایکروسافت و اپل، سومین شرکت ارزشمند وال استریت شود.

حالا باید ببینیم آیا سایر رقبای TSMC مثل سامسونگ و SMIC هم می‌توانند برنامه جدی‌تری را برای افزایش سهم خود از این بازار پیاده‌سازی کنند یا خیر.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی