درمان نویدبخش چینیها برای دیابت نوع 2؛ استفاده از ذرات نانو برای حذف مقاومت به انسولین
دانشمندان با ترکیب نانوپوستههایی که میتوانند حاوی مواد دارویی باشند، درمانی را برای حل ریشهای بیماری دیابت نوع 2 پیشنهاد کردهاند.
دیابت نوع 2 با عدم توانایی بدن در تنظیم سطح قند خون شناخته میشود. محققان تاکنون نتوانستهاند درمانی قطعی برای این بیماری ارائه کنند، اما چینیها بهتازگی روشی را ابداع کردهاند که میتواند مشکل اصلی این مریضی را بهصورت ریشهای حل کند و روی موشها موفق بوده است.
پژوهشگران دانشگاه نانجینگ چین با ترکیب دو روش درمانی که پیشتر برای بیماران دیابت نوع 2 پیشنهاد شده بود، موفق شدند تا حساسیت بدن به انسولین را دوباره احیا کنند و به درمان مؤثر دیابت این بیماری بپردازند.
محققان برای این منظور، با پوشاندن یک کپک با ذرات پلاتینیوم و لایهای از سیلیکا، نانو لاشهخوارهایی تولید کردند که میتوانند بهشکلی مؤثر به کبد بروند و سطح چربی را در آنجا کاهش دهند. با این کار، کبد میتواند بهصورت عادی عمل کند. آزمایش روش موشها نشان داده که این روش در درمان مقاومت به انسولین نویدبخش بوده است.
درمان جدید چینیها برای دیابت نوع 2 چیست؟
دانشمندان در مقالهای توضیح دادهاند که چگونه نانوذرات پلاتینیوم را درون نانوپوستههای سیلیکا قرار دادند تا به کبد بروند و پس از انجام کار خود در آنجا تجزیه شوند. این نانوپوستهها بهعنوان لاشهخوار گونههای فعال اکسیژن (ROS) عمل میکنند و میتوانند حامل ذرات نانو باشند.
در این درمان، یک جداکننده میتوکندری به نام DNPME درون نانوپوستهها قرار میگیرد و روی آنها را با لایههای دوگانه چربی میپوشاند تا حذف ROS در درازمدت ممکن شود. این درمان در آزمایشگاه با موفقیت توانست استرس اکسیداتیو، مقاومت به انسولین و سوخت ناقص گلوکز را معکوس کند. در موشها نیز بهبود وضعیت استئاتوز و ظرفیت آنتیاکسیدان کبدی مشاهده شد.
تزریق وریدی این دارو همچنین بر هایپرلیپیدمی، هایپرگلیسمی، مقاومت به انسولین و نفروپاتی دیابتی اثر درمانی داشته و با معکوسسازی مقاومت به انسولین میتواند برای علاج دیابت نوع 2 امیدوارکننده باشد. البته هنوز به مطالعه و ارزیابیهای بیشتری نیاز است تا اثربخشی این درمان روی انسانها بررسی شود.
دیابت نوع 2 با اختلال در هورمون انسولین همراه است و این اتفاق میتواند منجر به مقاومت در برابر این هورمون شود. مطالعات قبلی نشان داده بودند که مقاومت به انسولین بهخاطر گونههای فعال اکسیژن (ROS) بهوجود میآید. ROS مولکولهای غیرپایداری است که توسط میتوکندری درون سلولها تولید میشود. بنابراین جلوگیری از تولید ROS میتواند راهکار مناسبی برای درمان دیابت باشد.
نتایج پژوهش حاضر در مجله ACS Nano منتشر شده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.