ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

برخورددهنده هادرونی بزرگ
میان رشته ای

برخورددهنده سرن برای اولین‌بار در 2024 به پرتوهای پایدار دست یافت

پس از وقفه مربوط به خواب زمستانی برخورددهنده هادرونی بزرگ (LHC)، محققان سرن اکنون برای اولین‌بار، در 2024 به پرتوهای پایدار دست پیدا کردند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ | ۲۰:۰۰

تیم برخورددهنده هادرونی بزرگ (LHC) در مرکز سرن اعلام کرد که موفق شده است تا برای اولین‌بار، در سال 2024 به پرتوهای پایدار دست پیدا کند. حالا محققان می‌خواهند به‌ مدت شش ماه پروتون‌ها را با انرژی 13.6 تراالکترون‌ولت با روشنایی بیشتر از گذشته، به یکدیگر برخورد دهند.

بزرگ‌ترین و قدرتمندترین شتاب‌دهنده ذرات دنیا سه پرتو پروتون را درون برخورددهنده هادرونی بزرگ قرار دادند و آن‌ها را با سرعتی نزدیک به نور به‌سمت یکدیگر شلیک کردند. این فرایند از روز گذشته شروع شده است و انتظار می‌رود که تا دوشنبه ادامه داشته باشد.

«آرناد ماسولیر»، رئیس بخش مدیا در سرن، درباره این آزمایش که با انرژی بی‌سابقه‌ای انجام شده است، می‌گوید: «این اتفاق قطعاً هیجان‌انگیز است. می‌توانم به شما بگویم که دانشمندان امسال در ابتدای راه دریافت موجی از داده‌های جدید هستند تا درک ما از طبیعت را بهبود ببخشند. بی‌صبرانه مشتاقیم تا با جزئیات بیشتری به بوزون هیگز نگاه کنیم و با دستگاه بیگ بنگ خود تحقیقات بیشتری درباره ماده تاریک انجام دهیم.»

برخورددهنده هادرونی بزرگ پروتون‌ها را به‌هم برخورد می‌دهد تا آن‌ها را بشکافد و ذرات زیراتمی درونشان را کشف کند. دانشمندان در این آزمایش از پروتون‌ها استفاده کرده‌اند، چون این ذرات وزن سنگین‌تری دارند. این وزن به LHC کمک می‌کند تا در هر دور چرخش انرژی کمتری از دست بدهد.

برخورددهنده هادرونی بزرگ هر سال در فصل زمستان به خواب می‌رود و بعد دوباره در بهار فعال می‌شود. مارسولیر می‌گوید: «راه‌اندازی مجدد شتاب‌دهنده نیازمند یک فرایند راه‌اندازی کامل است تا عملکرد صحیح تمام تجهیزات بررسی شود. حالا که تمام بررسی‌ها انجام شده، LHC آماده است تا آزمایش برخورد ذرات را انجام دهد.»

هدف LHC که در عمق 90 متری زیر زمین در مرز سوئیس و فرانسه ساخته شده، آزمایش پیش‌بینی‌های مختلف درزمینه علم فیزیک ازجمله بوزون هیگز است که قطعه گمشده در پازل درک کیهان محسوب می‌شد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی