ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تولد بچه‌های راسوی پاسیاه کلنی‌شده
میان رشته ای

برای اولین‌ بار در جهان، کلون یک گونه در معرض خطر انقراض فرزند به‌ دنیا آورد

راسوهای پاسیاه یکی از در معرض خطرترین پستانداران آمریکای شمالی محسوب می‌شوند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱۶ آبان ۱۴۰۳ | ۲۰:۰۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

دانشمندان آمریکایی اعلام کردند یک راسوی پاسیاه کلون‌شده به نام «آنتونیا» 2 فرزند سالم به دنیا آورده. این اولین‌ باری است که کلون گونه‌ای در معرض‌ انقراض با موفقیت تکثیر می‌شود. این موفقیت نقطه عطفی در علم ژنتیک برای تضمین آینده راسوی پاسیاه است. این گونه راسو یکی از در معرض خطرترین پستانداران آمریکای شمالی محسوب می‌شود.

براساس گزارش Independent، سازمان خدمات ماهی و حیات‌وحش ایالات متحده اعلام کرد آنتونیا با موفقیت 2 فرزند سالم را پس از جفت‌گیری با نر سه‌ساله‌ای از همان گونه به دنیا آورد. این 2 فرزند خوش‌شانس بوده‌اند که زنده ماندند؛ چون فرزند سوم مدت کوتاهی پس از زایمان درگذشت.

مقامات گفتند مادر و نوزادان برای تحقیقات بیشتر در مرکز تحقیقات ویرجینیا خواهند ماند و درحال‌حاضر برنامه‌ای برای رهاسازی آنها در طبیعت وجود ندارد.

تولد فرزندان راسوی پاسیاه کلون‌شده

این اولین‌باری است که یک گونه در خطر انقراض کلون‌شده با موفقیت فرزندانی به‌ دنیا می‌آورد. کارشناسان می‌گویند فناوری کلون‌سازی می‌تواند پرورش و ایجاد تنوع ژنتیکی بیشتر را در آینده فراهم کند.

آنتونیا از ماده ژنتیکی موش پاسیاهی به نام «ویلا» (Willa) که DNA او سال 1988 جمع‌آوری و فریز شده بود، به‌ وجود آمده است. DNA ویلا از نظر تنوع ژنتیکی منحصربه‌فرد و حاوی ویژگی ارزشمندی است که حافظان محیط‌‌زیست مشتاق هستند دوباره آن را به جمعیت فعلی راسوهای پاسیاه وارد کنند.

راسوهای پاسیاه که به نام‌های پولکت آمریکایی (American polecat) یا شکارچی سگ دشتی نیز شناخته می‌شوند، ازجمله پستانداران در معرض خطر انقراض در ایالات متحده هستند. تعداد آنها در قرن بیستم به‌شدت کاهش یافت، علت این کاهش جمعیت عمدتاً به ازدست‌دادن زیستگاه، طاعون سیلواتیک و کاهش شدید منبع غذایی اصلی آنها، سگ‌های دشتی (Prairie dogs)، برمی‌گردد.

اوایل دهه 1980، تصور می‌شد این گونه منقرض شده باشد تا اینکه گروه کوچکی از این جانوران در وایومینگ آمریکا دیده شد. این کشف باعث شد حامیان محیط‌‌زیست برای اجرای برنامه‌های اصلاح نژادی و کلون‌سازی آنها را به محیط حفاظت‌شده انتقال دهند.

سال 2020 اولین کلون ویلا به نام «الیزابت» متولد شد اما الیزابت به‌دلیل بیماری رحمی، قادر به تولیدمثل نبود. تلاش‌ها به همین جا ختم نشد. اوایل سال جاری میلادی، محققان 2 بار دیگر ویلا را شبیه‌سازی کردند که آنتونیا به وجود آمد. اکنون آنتونیا با جفت‌گیری 3 فرزند به دنیا آورده که 2 تا از آنها زنده مانده‌اند و سالم هستند.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • SaraParsana
    SaraParsana | ۱۷ آبان ۱۴۰۳

    چه ناز و گوگولین. با پیشرفت علم در آینده میشه آدمارو هم کلون کرد مخصوصا دانشمندان و مخترعان و افراد پولدار + یه عالمه کارگر شبیه هم

مطالب پیشنهادی