انجمن بلاکچین ایران: پدیده خودتنظیمگری پلی میان حاکمیت و کسبوکارها در امر قانونگذاری است
مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران باور دارد تنظیمگری بهمعنای قانونگذاری توسط نهادهای مردمی است.
اعضای انجمن بلاکچین باور دارند که پدیده خودتنظیمگری قرار است بهعنوان پلی میان حاکمیت و کسبوکارهای حوزه تبادل عمل کرده و قانونگذاری به شیوه قهرآمیز حاکمیت را با انعطاف همراه سازد. بدین منظور، کسبوکارهای حوزه تبادل رمزارز باید برای ادامه فعالیت خود از طریق یکی از سه نهاد انجمن بلاکچین، انجمن فینتک و سازمان نصر اقدام کنند.
نشست خبری اعضای کارگروه تبادل انجمن بلاکچین ایران با اصحاب رسانه بهمنظور اطلاعرسانی پیرامون مسئله خودتنظیمگری کسبوکارهای حوزه تبادل در روز یکشنبه، هشتم بهمنماه برگزار شد.
«خودتنظیمگری یعنی قانونگذاری توسط نهادهای مردمی»
«کاوه مشتاق»، مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران، در این نشست با اشاره به اینکه خودتنظیمگری بهمعنای قانونگذاری توسط نهادهای مردمی است، گفت: «تنظیمگری کسبوکارهای حوزه تبادل بر عهده سه نهاد انجمن بلاکچین، انجمن فینتک و نصر تهران است.» او اشاره کرد که پس از این اتفاق، کسبوکارهایی که قبلاً درگاه داشتند نیز درحالحاضر دوباره باید توسط یکی از سه نهاد گفتهشده، ثبتنام شوند تا در روند قانونگذاری قرار بگیرند.
به گفته مشتاق، علاوه بر موارد ذکرشده، چکلیستی شامل یکسری موارد تعبیه شده است که طبق آن، کسبوکارها در ابتدا باید چک شوند و درصورت دارابودن معیارهای لازم، اجازه مبادله داشته باشند.
«مهکامه شریفزاد»، رئیس کمیته خودتنظیمگری انجمن بلاکچین نیز در ادامه توضیح داد: «جلسه کنونی برای اطلاعرسانی و فراخوان کسبوکارهای حوزه تبادل رمزارز برای تنظیمگری از طریق چهارچوبی است که به تأیید حاکمیت رسیده. این کسبوکارها میتوانند از طریق ابلاغیههای سه نهاد انجمن بلاکچین، انجمن فینتک و سازمان نظام صنفی رایانهای در لیست کسبوکارهای مورد رسیدگی برای تشکلها و حاکمیت قرار بگیرند. کسبوکارهایی که در این لیست قرار بگیرند، از امروز بهبعد در دسته کسبوکارهای قانونمند قرار میگیرند.»
او با اشاره به اینکه کمیته خودتنظیمگری از اواسط امسال ایجاد شده است، گفت: «کلیه روال رسیدگی به صدور معرفینامهها برای بارگذاری در سامانه اینماد در این کمیته تنظیم شده است.» به گفته شریفزاد، فعالانی که پیشازاین بهصورت حقیقی فعالیت میکردند، درحالحاضر به رسمیت شناخته نمیشوند و باید ازاینپس بهصورت اشخاص حقوقی فعالیت خود را ادامه دهند؛ چرا که چهارچوب موردتأیید SRO برای تشکلها و حاکمیت، چهارچوب حقوقی است.
«درخواست کسبوکارها باید در قالب شخص حقوقی باشد»
رئیس کمیته خودتنظیمگری انجمن بلاکچین درباره فرایند قرارگرفتن در صف رسیدگی توضیح داد: «فعالانی که تمایل دارند در حوزه تبادل به کار خود ادامه دهند، باید درخواست خود را در قالب شخص حقوقی به تشکلها اعلام کرده و پس از گرفتن معرفینامه و بارگذاری آن در سامانه اینماد، منتظر ابلاغهای بعدی برای رعایت الزامات و اخذ اینماد باشند.»
او همچنین افزود: «هرکدام از کسبوکارهایی که در این چهارچوب فعالیت میکنند، چنانچه درگاه داشته باشند، از امروز بهبعد احتمالاً با مسدودی درگاههایشان مواجه خواهند شد؛ بهویژه اشخاص حقیقی که تاکنون اقدامی برای حقوقیشدن نداشتهاند. حتی اشخاص حقوقی که درگاه ۷۸۰۰ داشته باشند ولی در چهارچوب SRO قرار نگرفته باشند نیز بهزودی درگاههایشان مسدود خواهد شد.»
شریفزاد با اشاره به اینکه انجمن بلاکچین میزبان ارائه اینماد به کسبوکارها نبوده و تنها قرار است معرفینامه را در اختیار کسبوکارهای حوزه تبادل قرار دهد، گفت: «کسبوکارهایی که ارتباطی با حوزه تبادل ندارند، درخواستی را سمت انجمن بلاکچین ارسال نکنند.»
او نیز پیرامون چکلیست تهیهشده توسط انجمن توضیح داد: «این چکلیست جهت پالایش اولیه کسبوکارها تعبیه شده و برای شناسایی کسبوکارها و ارتباطشان با حوزه تبادل است.» شریفزاد همچنین اشاره کرد که بهوسیله این چکلیست، کسبوکارهایی که بعد از اخذ گواهینامه از انجمن خارج شوند، سه بار تذکر دریافت میکنند و چنانچه بعد از آن ابهامات رفع نشود، از لیست خودتنظیمگری خارج میشوند.
شریفزاد باور دارد که تشکلها بازوی کمکی حاکمیت برای نظارت محسوب میشوند و چکلیست بایدها و نبایدها را بررسی میکنند. همچنین بهعنوان پلی میان حاکمیت و کسبوکارها بهحساب میآیند.
«مرتضی مؤذنی»، رئیس کارگروه تبادل انجمن بلاکچین نیز پیرامون یکی از قوانین موجود در این چکلیست توضیح داد: «یکی از موارد این چکلیست ثبت آدرس دفتر و شماره تلفن کسبوکارهاست. برخورد ما برخلاف حاکمیت، قهری و صفر و یکی نیست. ضمن اینکه همه کسبوکارها با هر اندازهای میتوانند تنظیمگری شده و تیم خود را رشد دهند.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.