ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

داروی Amgen
علمی

داروی لاغری Amgen در آزمایش‌ها امیدوارکننده ظاهر شد؛ کاهش 14.5 درصدی وزن پس از 70 روز

نتایج فاز اول آزمایش‌های بالینی داروی لاغری Amgen نشان می‌دهد که این دارو ماه‌ها پس از تزریق همچنان عملکرد خوبی داشته است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۴ آذر ۱۴۰۱ | ۱۳:۳۰

داروی لاغری شرکت Amgen با نام AMG133 در فاز اول آزمایش‌های بالینی نتایج امیدوارکننده‌ای را در زمینه حفظ اثربخشی خود به نمایش گذاشت. این دارو پس از گذشت 70 روز همچنان می‌تواند افت 14.5 درصدی وزن را حفظ کند و حتی پس از 150 روز عملکرد خوب خود را نسبتاً پایدار نگه دارد.

به گزارش رویترز، داروی آزمایشی AMG133 حدود 70 روز پس از تزریق بالاترین دوز دارو همچنان توانایی خوبی در حفظ کاهش وزن بیماران از خود نشان داده است. اثربخشی این دارو 12 هفته پس از شروع فاز اول کارآزمایی‌های بالینی همچنان مناسب بود و افت 14.5 درصدی وزن افراد را حفظ کرده بود.

افزون بر این، افراد 150 روز بعد از دریافت دوز آخر همچنان 11.2 درصد سبک‌تر از زمان آغاز آزمایش‌ها بودند. این افراد البته با عوارض جانبی مختلفی مثل حالت تهوع و استفراغ روبه‌رو شدند، اما اکثر این عوارض خفیف بود و ظرف دو روز پس از تزریق اول برطرف شد.

داروی لاغری Amgen به فاز دوم و سوم آزمایش‌های بالینی می‌رود

شرکت Amgen حالا با تکیه بر همین نتایج امیدوارکننده قرار است از اوایل سال آینده میلادی فاز دوم تحقیقات بالینی برای AMG133 را شروع کند. در این فاز داوطلبان بیشتری از جمله با بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت حضور خواهند داشت. در‌نهایت، اگر همه‌چیز خوب پیش برود، فاز سوم تحقیقات در سال 2024 انجام خواهد شد. پس می‌توان انتظار داشت که این دارو در صورت به تأیید‌رسیدن، در سال 2026 یا 2027 به بازار بیاید.

حوزه درمان چاقی پس از موفقیت داروهای Eli Lilly و Novo Nordisk در کاهش وزن افراد دوباره مورد توجه شرکت‌ها قرار گرفته است. این داروها هورمونی به نام GLP-1 را فعال می‌کنند که موجب احساس سیری در فرد می‌شود. AMG133 هم GLP-1 را هدف قرار می‌دهد اما در عین حال، فعالیت ژنی موسوم به GIP را مسدود می‌کند.

«ساپتارسی هالدار»، رئیس بخش متابولیسم قلب و عروق Amgen می‌گوید: «ژنتیک به‌وضوح در چندین جامعه آماری بزرگ به ما نشان داده که کاهش فعالیت گیرنده ژن GIP با کاهش شاخص توده بدنی (BMI) در ارتباط است.»

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی