ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مریخ نورد چین
علمی

مریخ‌نورد ژورانگ چین برای چندین ماه بدون حرکت باقی مانده است

طبق تصاویری که توسط مدارگرد شناسایی مریخ ناسا (MRO) منتشر شده، مریخ‌نورد ژورانگ (Zhurong) چین از سپتامبر بدون حرکت بوده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۵ اسفند ۱۴۰۱ | ۰۸:۳۰

مریخ نورد ژورانگ (Zhurong) چین در ماه مه سال 2021 روی سیاره سرخ فرود آمد. در دی‌ماه گفته شده بود که ارتباط دانشمندان با مریخ‌نورد ژورانگ قطع شده است و تصاویری که توسط مدارگرد شناسایی مریخ ناسا (MRO) منتشر شده، نشان می‌دهد که مریخ‌نورد چینی حداقل در پنج ماه گذشته هیچ حرکتی نکرده و چین تاکنون در این مورد چیزی نگفته است.

دوربین HiRISE مدارگرد تصاویری از مریخ نورد Zhurong را در تاریخ‌های 11 مارس 2022 (20 اسفندماه 1400)، 8 سپتامبر 2022 (17 شهریورماه 1401) و 7 فوریه 2023 (18 بهمن‌ماه 1401) گرفته است. با تجزیه‌وتحلیل موقعیت مریخ نورد در این تصاویر، می‌توان متوجه شد که ژورانگ حداقل از سپتامبر 2022 حرکت نکرده است.

موقعیت مریخ نورد چین در ماه‌های گذشته

از قبل اعلام شده بود که این ابزار تحقیقاتی چهار ماه قبل وارد حالت خواب زمستانی شده است تا بتواند در شرایط سخت زمستانی منطقه Utopia Planitia مریخ استراحت کند. پس از آن، انتظار می‌رفت که مریخ‌نورد تا پاین سال 2022 به اکتشافات خود ادامه دهد. اما مقامات فضایی چین به‌جای ارائه اخبار جدید درباره وضعیت مریخ‌نورد خود، تاکنون هیچ گزارشی درباره آن و اینکه انتظار می‌رود چه زمانی دوباره شروع به‌کار کند، ارائه نکرده‌اند.

یک منبع ماه گذشته در گفت‌وگو با نشریه South China Morning Post گفته بود که به‌نظر می‌رسد طوفان‌های شن قابلیت‌های ژورانگ را برای استفاده از صفحات خورشیدی خود به‌منظور تولید انرژی، ضعیف کرده‌اند.

مریخ به طوفان‌های شن سنگین خود شهرت دارد و فرودگر InSight ناسا نیز به همین دلیل موفق به تولید انرژی موردنیاز خود نشد و مأموریت آن به اجبار در دسامبر سال میلادی گذشته به پایان رسید.

چین با پرتاب ژورانگ به سیاره سرخ، پس از ایالات متحده به دومین کشور جهان تبدیل شد که توانسته است با موفقیت یک مریخ نورد را روی مریخ فرود بیاورد. ژوانگ مأموریت سه‌ماهه خود را که شامل کاوش‌های علمی مختلفی می‌شود، با موفقیت انجام داد و حالا باید منتظر بمانیم تا برنامه چینی‌ها برای آن مشخص شود.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی