ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دیابت
سلامت

دانشمندان برای اولین‌ بار در جهان با پیوند سلول‌های بنیادی موفق به درمان دیابت نوع 1 شدند

در این روش درمان، اثر دیابت معکوس‌شده و انسولین موردنیاز پس از پیوند سلول‌های بنیادی به‌طور طبیعی تولید می‌شود.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۷ مهر ۱۴۰۳ | ۱۵:۰۰

زنی 25 ساله مبتلا به دیابت نوع 1 کمتر از 3 ماه بعد از دریافت پیوند سلول‌های بنیادی که دوباره برنامه‌ریزی شده بودند، شروع به تولید انسولین موردنیاز کرد. او اولین بیمار دیابت نوع 1 جهان است که به کمک سلول‌های استخراج‌شده از بدن خودش درمان می‌شود.

محققان در این پژوهش که مجله Cell آن را منتشر کرده، به نتایج تحقیق دیگری در شانگهای چین اشاره کرده‌اند که در آن سلول‌های تولیدکننده انسولین با موفقیت به کبد مردی 59 ساله مبتلا به دیابت نوع 2 پیوند زده شد. این سلول‌های بنیادی نیز از بدن خود مرد گرفته شده بودند و او پس‌ازآن مصرف انسولین را متوقف کرده است.

روش درمان جدید دیابت نوع 1 با پیوند سلول‌های بنیادی

از نظر تفاوت، در تحقیق اول دانشمندان سلول‌های بنیادی را به کبد پیوند زده‌اند اما در روش درمان جدید، سلول‌ها به قسمت بالای شکم بیمار در نزدیکی پانکراس اضافه شده‌اند. این کار به محققان اجازه می‌دهد پیشرفت سلول‌ها را ساده‌تر بتوانند از طریق MRI در نظر داشته باشند.

در این درمان جدید، دانشمندان سلول‌های گرفته‌شده از بیمار را به سلول‌های بنیادی شخصی‌سازی‌شده تبدیل کردند. سپس با کمک آن‌ها مجموعه‌ای از سلول‌های تولید‌کننده هورمون در پانکراس و کبد رشد داده شد که به تنظیم قند خون در بدن کمک می‌کنند.

برای اثبات مطالعه نیز بیمار زنی که 11 سال به دیابت نوع 1 مبتلا بود و انسولین مصرف می‌کرد، پس از پیوند سلول‌ها به پانکراس خود، می‌تواند قند خون موردنیاز بدنش را خودکار تنظیم کند.

75 روز پس از پیوند نیز دیگر به انسولین نیازی نداشت و بیش از یک سال است تزریقی انجام نداده. علاوه‌براین، تمام شاخص‌های دیابت او به سطح فردی سالم رسیده است که درمان بالینی این بیمار مبتلا به دیابت نوع 1 را تأیید می‌کند.

«جیمز شپیرو»، جراح و محقق پیوند که در «دانشگاه آلبرتا» فعالیت می‌کند و در این تحقیق حضور نداشته، می‌گوید نتایج این مطالعه خیره‌کننده است:

«آن‌ها دیابت را در بیماری که به مقادیر قابل‌توجهی انسولین نیاز داشت، کاملاً معکوس کرده‌اند.»

دیابت یا بیماری قند خون نوعی بیماری مزمن است که سلامت انسان‌ها را تهدید می‌کند و دیابت نوع 1 یکی از شدیدترین انواع آن محسوب می‌شود. از سوی دیگر، دستیابی به کنترل دقیق قند خون از طریق روش‌های درمانی فعلی دشوار است و منجر به عوارض مختلفی می‌شود که کیفیت زندگی بیماران را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی